Hvordan kan jeg forbedre transskriptionskvaliteten?

Hvilke faktorer påvirker kvaliteten af transskription?

Der er forskellige årsager, der påvirker transskriptionskvaliteten:

Kraftig baggrundsstøj

Dette er langt den største fjende af transskription af høj kvalitet. Prøv så vidt muligt at optage indendørs eller i studiet, da støjredigering er en ganske besværlig opgave. Hvis du har baggrundsstøj, skal du først fjerne det.

Platforme som Audacity, Adobe Audition og AVID har værktøjer til at hjælpe, men det er ikke en sikker løsning. Audacity er et gratis open source lydoptagelses- og redigeringsprogram.

• Åbn Audacityteam.org/download, klik på "Filer" og "Åbn", og find den fil, du vil rette

• Vælg din "Room Tone" ved at trække musen hen over en sektion, hvor der er ringe eller ingen lyd

• Vælg menuen "Effekt" og vælg derefter "Støjreduktion"

• Klik på "Get Noise Profile" og vent på, at modalen forsvinder

• Klik tilbage til din tidslinje for lyd for at rydde dit valg

• Vælg menuen "Effekt" igen, og vælg "Støjreduktion" igen

• Klik på "Preview" for at høre standardindstillingerne for fjernelse af støj. Du kan vælge en af disse standardindstillinger for at se, om de virker

• Hvis du stadig hører støj, skal du blot justere skyderne (se beskrivelserne nedenfor) og derefter klikke på "Preview" igen

Hold mikrofonen tæt på højttaleren

Jo tættere mikrofonen er på højttaleren, jo bedre. At udtale ordene godt vil sikre bedre lydgengivelse.

Skype- og telefoninterviews

Disse har typisk meget lav optagekvalitet på grund af den komprimering, der bruges i disse tjenester. Du kan støde på lavere nøjagtighed med disse optagelser.

Tunge accenter

Vores modeller er trænet i en masse data, men tunge accenter er noget af det sværeste at transskribere!