Hoe kan ik de transcriptiekwaliteit verbeteren?

Welke factoren zijn van invloed op de kwaliteit van transcriptie?

Er zijn verschillende redenen die van invloed zijn op de kwaliteit van de transcriptie:

Zwaar achtergrondgeluid

Dit is verreweg de grootste vijand van transcriptie van hoge kwaliteit. Probeer zoveel mogelijk binnen of in de studio op te nemen, aangezien het bewerken van ruis nogal een zware taak is. Als je achtergrondgeluid hebt, elimineer het dan eerst.

Platforms zoals Audacity, Adobe Audition en AVID hebben hulpmiddelen om te helpen, maar het is geen zekere oplossing. Audacity is een gratis open-source toepassing voor het opnemen en bewerken van audio.

• Open Audacityteam.org/download, klik op "Bestand" en "Openen" en zoek het bestand dat u wilt repareren

• Selecteer uw "Room Tone" door uw muis over een gedeelte te slepen waar er weinig of geen audiogeluid is

• Selecteer het menu "Effect" en selecteer vervolgens "Ruisonderdrukking"

• Klik op "Get Noise Profile" en wacht tot de modal verdwijnt

• Klik terug naar uw tijdlijn met audio om uw selectie te wissen

• Selecteer opnieuw het menu "Effect" en selecteer opnieuw "Ruisonderdrukking".

• Klik op "Voorbeeld" om de standaardinstellingen voor het verwijderen van ruis te horen. U kunt een van deze standaardinstellingen selecteren om te zien of ze werken

• Als u nog steeds ruis hoort, past u eenvoudig de schuifregelaars aan (zie onderstaande beschrijvingen) en klikt u vervolgens opnieuw op "Voorbeeld".

Houd de microfoon dicht bij de spreker

Hoe dichter de microfoon bij de spreker staat, hoe beter. Het goed uitspreken van de woorden zorgt voor een betere geluidsweergave.

Skype- en telefonische interviews

Deze hebben doorgaans een zeer lage opnamekwaliteit vanwege de compressie die in deze services wordt gebruikt. U kunt een lagere nauwkeurigheid tegenkomen bij deze opnamen.

Zware accenten

Onze modellen zijn getraind in veel gegevens, maar zware accenten zijn een van de moeilijkste dingen om te transcriberen!