Hvordan kan jeg forbedre transkripsjonskvaliteten?

Hvilke faktorer påvirker kvaliteten på transkripsjonen?

Det er forskjellige årsaker som påvirker transkripsjonskvaliteten:

Kraftig bakgrunnsstøy

Dette er den desidert største fienden til transkripsjon av høy kvalitet. Så langt det er mulig, prøv innendørs eller i studioopptak, siden støyredigering er en ganske vanskelig oppgave. Hvis du har bakgrunnsstøy, fjern den først.

Plattformer som Audacity, Adobe Audition og AVID har verktøy for å hjelpe, men det er ikke en sikker løsning. Audacity er et gratis åpen kildekode-program for lydopptak og redigering.

• Åpne Audacityteam.org/download, klikk på «Fil» og «Åpne» og finn filen du vil fikse

• Velg "Room Tone" ved å dra musen over en del der det er lite eller ingen lyd

• Velg "Effekt"-menyen og velg deretter "Støyreduksjon"

• Klikk "Get Noise Profile" og vent til modalen forsvinner

• Klikk tilbake til tidslinjen for lyd for å fjerne valget

• Velg "Effekt"-menyen igjen og velg "Noise Reduction" igjen

• Klikk "Forhåndsvisning" for å høre standardinnstillingene for fjerning av støy. Du kan velge en av disse standardinnstillingene for å se om de fungerer

• Hvis du fortsatt hører støy, kan du bare justere glidebryterne (se beskrivelsene nedenfor) og deretter klikke på "Forhåndsvisning" igjen

Hold mikrofonen nær høyttaleren

Jo nærmere mikrofonen er høyttaleren, jo bedre. Å uttale ordene godt vil sikre bedre lydkvalitet.

Skype- og telefonintervjuer

Disse har vanligvis svært lav opptakskvalitet på grunn av komprimeringen som brukes i disse tjenestene. Du kan oppleve lavere nøyaktighet med disse opptakene.

Tunge aksenter

Modellene våre er trent i mye data, men tunge aksenter er noe av det vanskeligste å transkribere!