Hur kan jag förbättra transkriptionskvaliteten?

Vilka faktorer påverkar kvaliteten på transkriptionen?

Det finns olika orsaker som påverkar transkriptionskvaliteten:

Kraftigt bakgrundsljud

Detta är den överlägset största fienden till högkvalitativ transkription. Försök så långt det är möjligt att spela in inomhus eller i studio, eftersom brusredigering är en ganska svår uppgift. Om du har bakgrundsljud, eliminera först det.

Plattformar som Audacity, Adobe Audition och AVID har verktyg för att hjälpa, men det är inte en säker lösning. Audacity är ett gratis program för ljudinspelning och redigering med öppen källkod.

• Öppna Audacityteam.org/download, klicka på "Arkiv" och "Öppna" och leta reda på filen du vill åtgärda

• Välj din "Rumston" genom att dra musen över ett avsnitt där det finns lite eller inget ljud

• Välj menyn "Effekt" och välj sedan "Noise Reduction"

• Klicka på "Hämta brusprofil" och vänta tills modalen försvinner

• Klicka tillbaka till din tidslinje för ljud för att rensa ditt val

• Välj "Effekt"-menyn igen och välj "Noise Reduction" igen

• Klicka på "Förhandsgranska" för att höra standardinställningarna för brusborttagning. Du kan välja en av dessa standardinställningar för att se om de fungerar

• Om du fortfarande hör brus, justera helt enkelt reglagen (se beskrivningarna nedan) och klicka sedan på "Förhandsgranska" igen

Håll mikrofonen nära högtalaren

Ju närmare mikrofonen är högtalaren, desto bättre. Att uttala orden väl kommer att säkerställa bättre ljudtrohet.

Skype och telefonintervjuer

Dessa har vanligtvis mycket låg inspelningskvalitet på grund av komprimeringen som används i dessa tjänster. Du kan stöta på lägre noggrannhet med dessa inspelningar.

Kraftiga accenter

Våra modeller är tränade i mycket data, men tunga accenter är något av det svåraste att transkribera!